En forklaring om forskrift om tilsyn og administrasjon av varemerkeagenter

China National Intellectual Property Administration la ut en forklaring om forskrifter om tilsyn og administrasjon av varemerkeagenter (forklaring) på sin nettside, som forklarte bakgrunnen og nødvendigheten av å utstede forklaringen, prosessen med å utarbeide forklaringen, og hovedtankene og innholdet i utkastet.
1. Bakgrunn og nødvendighet for å utstede forklaringen
Siden kunngjøring og implementering av varemerkeloven og forskrift for gjennomføring av varemerkeloven, har det blitt oppnådd positive effekter i regulering av varemerkebyråets atferd og fremme bransjeutvikling.Men med den raske utviklingen av Kinas økonomi har det dukket opp noen nye situasjoner og problemer innen varemerkebyrå, for eksempel registrering i ond tro.På grunn av det lave kravet til å være en varemerkeagent, har antallet varemerkeagenter utviklet seg fra mer eller mindre enn 100 til 70 000 for tiden.Kina manglet forskrifter for å regulere eller styre agentadferd.Derfor er det nødvendig å gi forklaringen.
2. Prosessen med å utarbeide forklaringen
I mars 2018 startet Varemerkekontoret til den tidligere Statsadministrasjonen for industri og handel utformingen av forklaringen.Fra 24. september 2020 til 24. oktober 2020 innhentes offentlige meninger gjennom den kinesiske regjeringens juridiske informasjonsnettverk.Den ble i 2020 oversendt Statens forvaltning for markedsregulering til rettslig prøving.Statens forvaltning for markedsregulering kunngjorde pålegget og forklaringen trådte i kraft 1. desember 2022.
3. Hovedinnholdet i forklaringen
(1)Generelle bestemmelser
Den fastsetter i hovedsak formålet med å utforme regelverk, varemerkebyråsaker, begreper om varemerkebyråer og varemerkebyråutøvere og bransjeorganisasjonenes rolle.Den inkluderer artikkel 1 til 4.
(2)Standardiser registreringssystemet for varemerkebyråer
Den inkluderer artikkel 5 til 9 og 36.
(3) Tydeliggjør etiske retningslinjer for varemerkebyrået
Den inkluderer artikkel 10 til 19.
(4)Berikende tilsynsmidler for varemerkebyrået
Den inkluderer artikkel 20 til 26.
(5) Forbedre tiltak for å håndtere ulovlige handlinger fra Trademark Agency
Den inkluderer artikkel 37 til 39.


Innleggstid: Nov-01-2022